Churn (Erime Ya Da Müşteri Kaybı) Nedir?

LimonDesk image
LimonDesk image
LimonDesk image
LimonDesk image
LimonDesk image
LimonDesk image
LimonDesk image
LimonDesk image
LimonDesk image
LimonDesk image
LimonDesk image
LimonDesk image
Churn (Erime Ya Da Müşteri Kaybı) Nedir?

Ürün ya da hizmet kullanımını düşüren şirketler müşteri kaybı nedir? İçeriğini yakından incelemelidir. Şirketler Churn olarak bilinen müşteri kaybını yakından öğrenirse şirketini daha kötü senaryolardan kurtarabiliyor.

Churn Nedir?

Şirket ya da firmalar pazarladıkları ürünleri müşterilerle sıkça buluşturuyor. Ancak bazı sebeplere bağlı olarak müşteriler ürün ya da hizmeti kullanmayı bırakabiliyor. Müşterilerin bu tavrı müşteri kaybı olarak nitelendiriliyor. Müşteri kaybı uzun süre devam ederse şirket var olan hedeflerini yerine getiremeyeceği için ciddi problemlerle karşılaşılabiliyor.

Müşteri kaybı nedir? Sorusunu soranlar bu içeriği Churn olarak da görebiliyor. Churn oranını yani müşteri kayıp oranını belirlemek için dönem başındaki müşteri sayısını dönem içerisinde kaybedilen müşteri sayısına bölünmesi yeterlidir.

Churn Nedenleri

Müşteri kaybının tek bir nedeni yoktur. Birden fazla etken müşterinin markayı terk etmesine neden olabiliyor.

Genel olarak bakıldığında ise Churn nedenleri şunlara bağlanıyor:

  • Satılan ürün ya da hizmetin müşteri profili ile uyumlu olmaması
  • Sitede vakit geçiren bireylerin müşteri hizmetleri ile iletişime geçmede zorlanması
  • Satılan ürün ya da hizmetin orijinal içerikli olmaması
  • Markanın reklam faaliyetlerine uzun süre ara vermesi

Müşteri kaybı nedir? nasıl önlenir? Sorusuna yanıt arayan şirket sahipleri gerekli önlemleri alarak Churn oranını minimuma düşürebilir.

Churn Hangi Sektörlerde Görülür?

Müşteri kaybı olarak bilinen Churn birçok farklı sektörde görülebiliyor. Ancak rekabetin yoğun olduğu sektörlerde Churn ile daha fazla karşılaşılabiliyor. Bu sektörlerin başında bankacılık, telekomünikasyon, giyim sektörleri geliyor.

Belirtilen sektörlerde şirket sayısı fazla olduğu için Churn oranı fazla olabiliyor. Sektörde dev, tek ve uzun yıllardan beri olan firmalardaki Churn oranı genelde düşük oluyor.

Churn Oranını Minimuma İndirmek İçin Yapılması Gerekenler

Churn oranını düşürmek isteyen site sahipleri müşteri memnuniyetini artıracak kampanyalardan yararlanmalıdır. Sitede yapılan kampanyalar çekici olduğunda müşteriler arayış içerisine girmeyecektir.

Bunun yanında Churn oranını azaltmak için geri bildirimler dinlenmelidir. Müşterilerin geri bildirimine önem verilirse olumsuz durumlar olumluya çevrilebiliyor. Churn oranı az olan sitelerde iletişim oldukça önemlidir. Bu siteler müşteri ile etkin bir iletişim kurabilmiştir.

 

Bize Ulaşın
İletişim formu aracılığıyla ve 444 40 80 numaralı iletişim numaramız üzerinden bize taleplerinizi iletebilirsiniz.

Limondesk'i 14 Gün Boyunca Ücretsiz Deneyin!

Ücretsiz Tanıtım

*  Bizden haber alma sisteminden çıkmak istediğiniz zaman ise istek öneri formu aracılığı ile talebinizi iletebilirsiniz. Tarafımıza ulaşan talebiniz aynı gün içerisinde işleme alınacaktır.

GÖNDER